(ali po naše Piščanec v Škatli)
Mastni prsti zagotovljeni!
Ocvrt piščanec je mogoče najbolj vsestranska jed od vseh jedi na svetu. Jedli smo ga pri babici na nedeljskem kosilu, na pikniku v naravi skupaj z domačo francosko, na poti na morje v sendviču iz pumpe, pa ob 4h ponoči direktno iz hladilnika z nesramno žlico majoneze, še najbolj pametna izbira pa je bila pohana kura tudi v vsaki drugi slovenski domači gostilni. Logično, a ni boljše, da smrdi gostilna, kot cela bajta?
Pohan piščanec je hrana za vse priložnosti! In je edina hrana, ob kateri zaradi mastnih prstov ni nihče na telefonu!
Poznan po celem svetu
Američani ga uvrščajo med tako imenovani “comfort food”, ki ga spremljajo občutki domačnosti, zato marsikje po svetu spada med tradicionalne jedi. Čeprav vsak v svoji različici, si ocvrtega piščanca lastijo vsi: Kitajci, Afričani, Irci... Ja, za marsikoga je tudi “naš”, sploh ker brez njega ni klasične nedeljske južne.
Njegova priprava je sicer enostavna, a vzame svoj čas. Za res dobro pohano kuro, so v prvi vrsti potrebne dobre sestavine. Potem so tu še določeni postopki, zelo pomembna pa je res huda panada. Mi smo prepričani, da je ocvrt piščanec lahko tudi kulinarični presežek!
Namesto tiste z moko, jajci in drobtinami, ki je tipična za naš del Evrope, smo se obrnili k načinu priprave, ki je značilen za zahod. Naše glavno vodilo pri iskanju zmagovalnega recepta je bilo "crunchy" and "juicy", ki pa smo ga osvojili že lani, ko smo v postojanko na Nazorjevi prvič ocvrle Hood-e Nagce, kasneje pa še Hood Chick sendvič.
Zakaj je naš drugačen?
Piščanca za precej zajeten čas (govorimo o večih urah) najprej mariniramo v pinjencu s skrivnostnimi začimbami nato ga povaljamo v riževi moki in ocvremo v arašidovem olju, ki je najbolj primerno za visoke temperature. Chick In A Box ali po naše Piščanec v škatli tehta okoli 560 gramov. Idealen je za take-away, da presenetiš svojo drago ali dragega, ko prestopiš domači prag.
Piščanec je brez glutena, za popestritev pa lahko izbirate med tremi omakami - curry mango, honey mustard in barbeque. Namig: Zraven se odlično poda solata Jackie Slaw in naš domači ledeni čaj.
Kaj dobiš?
V Chick In A Box, ki bo zaenkrat na voljo samo v Centru, boste našli dve izkoščičeni piščančji bedri in štiri Hood-e Nagce. Za vsakega nekaj torej!
Na voljo od 18. Julija, zaenkrat samo v naši postojanki v Centru na Nazorjevi.
Katera ekipa si pa ti? Temno ali belo meso?