Ni vsak burger Hood Burger
V Sloveniji lahko dobimo vrhunske sestavine za vse jedi, ki jih pripravljamo. S svežimi lokalnimi sestavinami, lastnimi recepti in veliko ljubezni pri pripravi zagotavljamo, da boste vedno dobili enako dober burger. Za naše burgerje uporabljamo zorjeno 100%
pašno govedino slovenskega porekla, vsak dan sveže pečene domače krompirjeve bombice in 100% slovensko zelenjavo. Vse jedi so plod lastnega razvoja receptov in vsak naš burger je svoja zgodba zase.
Redno na meniju
Classic Burger
Z njim se je leta 2012 začela slovenska burger revolucija! Krompirjeva bombica popečena na maslu, 100% govedina slovenskega porekla, naša classic hišna omaka, sveža domača solata, rezine sladkega paradižnika in Cheddar sir.
Jake'n'Jay
Naša različica kalifornijskega burgerja iz 70-ih let. 100% slovenska pašna govedina, ledenka, paradižnik, dvojni Cheddar, popečena čebul'ca in naša hišna california style omaka. Za oblizniti prste.
Le Brie
Le brie je bila naša druga stvaritev in za nekatere "the Hood Burger". Krompirjeva bombica popečena na maslu, 100% govedina slovenskega porekla, hišna majoneza z mariniranimi šampinjoni, rezine sladkega paradižnika, sveža rukola in Brie sir. Finesa na ulični način.
Hood Steak
Poznavalci govedine bodo hitro pogruntali, zakaj je hood Steak res hud. Naredimo ga iz čisto pravega govejega ramsteka narezanega na tanke rezine, popražene čebul'ce in stopljenega Provolone sira. Postrežemo ga v domači štručki z maslom. Kdor se spozna se spozna.
Hoodi Nagci
Chick in a Box
Ni ga čez sveže ocvrt snack za ob burger ali pa kar zares. Marinirani piščanjčji mini filejčki povaljani v riževi moki in ocvrti v arašidovem olju. Lahko jih dobiš po 4 ali pa po 6. So brez glutena in so totalno hudi.
Ne to ni klasičen pohan piščanec. Pri nas ga mariniramo v marinadi iz pinjeneda in nekaj skrivnih začimb. Nato ga povaljamo v riževi moki in ocvremo v arašidovem maslu. V boxu dobite dva izkoščena piščanjčja bedra in 4 Hood-e nagce s tremi omakami.
Dobite ga samo v restavraciji na Viču, nazorjevi ulici in Celju.
Hood Krompirček
Vsak dan sveže olupljen in narezan slovenski krompirček. Ocvrt v 100% arašidovem olju. Prava družba za tvoj najljubši burger.
Jackie Slaw
Naša različica ameriške cole slaw solate. Mi jo naredimo iz na tanko narezanega belega in rdečega zelja ter naribanega korenja začinjena z našim prelivom iz gorčice in majoneze.
Hood Chick sandwich
Ni ga čez ocvrtega piščanca. Mi smo ga naredili drugače. Vzeli smo piščančje bedro, ga izkostili in ga dali v skrivno marinado za 6 ur. Nato smo ga povaljali v riževo moko. Ne vsebuje jajc. V družbi kumaric in mehkega zelja vas bo navdušil.
Go Vegetarian - Vegi Burger
Izberi katerikoli burger iz menija in si ga naroči z vegetarjanskim polpetom. Tega naredimo iz rdeče kvinoje, bukovim ostrigajem, čičeriko, grah in nekaj skrivnih začimb, da so okusi kar se da uravnoteženi. Ljubitelji stavijo na Le Brie v vegi izvedbi lahko pa si naročiš Classic, Jake n Jay ali pa special edition burger.
Special Edition
Billy Bob Bacon
Narejen iz fino narezanega zelja z jabolki (apple slaw), rezine svežega paradižnika, popečena kraška panceta, cheddar sir, domača beer-bq omaka, in kot se za burger spodobi naša 100% slovenska pašna govedina.
The Balbo
Balbo je proteinski direkt. Našo 100% pašno govedino ravno prav zapečemo na žaru, zraven popečemo čebulo in marinirane šampinjone. Za vse vse večji žmoht to delamo na maslu. Nato pa stompimo še tri sire. Mozzarella, Maasdamer in Švicarskega emmentalerja.
John Goat
Burger, ki smo ga razvijali s chefom Luka Jezeršek. Naša klasična govedina in bombetka je dobila družbo chutneyja iz gorčičnih semen, jabolk in brusnic za piko na i smo mu dodali še rukolo in kozji sir.
Von Duck
Von Duck je kulinarična bomba, ki smo jo ustvarili skupaj s chefom Karimom Merdjadijem. Burger je bil del naše vsakoletne akcije kjer izbiramo sredstva za nakup aparatur za ljubljansko porodnišnico. Govedini je družbo delalo tartufovo maslo, foie gras in sladko kisla čebula.
Der Würstmeister
Našo krompirjevo bombetko smo premazali s čisto pravo nemško gorčico z jabki, popekli našo 100% slovensko pašno govedino in na njej stopili kremni emmental, vmes smo našli prostor še za doma narejeno nemško zelje, ki ga popečemo v pečici z maslom in gorčičnimi semeni in kot se za Hoodtober fest spodobi smo v burger dodali še čisto pravo nemško pivsko klobaso .
Hispano
Španci znani po vrhunski in zelo tradicionalni kulinariki v njej najdemo številne dobrote, ki so plod njihove bogate geografske raznolikosti. Tako smo tudi mi uporabili španski Chorizo, ki je doma iz zahodnega dela španije , Queso Manchego (tipičen španski ovčji sir) in zaokrožili vse skupaj z romesco omako. Vse to v družbi naše govedine in krompirjeve bombetke.
Long John Chilli Cheese
Long John sestavljajo trije tanjši polpeti iz 100% slovenske pašne govedine, stopljen cheddar sir, popečena rdeča paprika, pražena čebula in jalapeñosi. Vse skupaj serviramo v podolgovati štručki in zavit v sexy papir, da se vse skupaj še bolje poveže.
The Duke
Iz mošta v vino in vse je fino. Martinovanje ima posebno mesto v naši kulturi in ni ga brez račke in vina . The Duke burger je burger s počasi pečeno martinovo račko (pulled duck), rdečim zeljem in italjanskim sirom Asiago v družbi naše 100% govedine in krompirjeve bombice. Odlična martinova pojedina.
Fatboy Slim
Osnova je ista kot povsod le, da smo naredili svojo iz Rok's Peanutbutter, majoneze in cvetličnega medu. Govedina se kot pri classicu druži s starim znancem cheddarjem in 3 rezinami hrustljave Kraške pancete. Za piko na i smo mu dodali še par hrustljavih kumaric.
Big Hood
Svetovna ikona v Hood Burger preobleki. Verjeno prekleto dobro veste za kateri burger gre. Našo bombetki smo morali poriniti še en sredinski del, da smo dobili to značilno obliko. Nato smo dodali dva naša polpeta, ledenka, dvojni Cheddar, kumarice in omako ki trga gate. Burger, ki vzbuja spomine.
El Gringo
Gringo je v Južni Ameriki posmehljiv izraz za Američana. Stopenj gringotov je več. Največji gringo vseh gringov je tisti, ki se trudi govoriti špansko zraven pa ima izrazit ameriškim naglas. El Gringo ni daleč od te definicije. V krompirjevi bombici sta dva tanjša polpeta naše 100% slovenske govedine, na njem stopljeni dve rezini cheddar sira, zraven je dobra mera popečenih jalapeñosov, na žaru pečena paprika in limetina majoneza.
Hood Kahuna Burger
De La Boca
Argentinski asado sandwich. Kruh smo zamenjali za našo podolgovato štručko, uležana goveja rebra smo odstranili od svojih kosti ter jih narezali na fine rezine in jih na hitro popekli na žaru, poleg okusne govedine smo dodali še nekaj sladko kisle čebulice, nariban queso fresco (mladi sir) in vse skupaj začinili z našo doma narejeno salso Chimichurri. "Que boludo!"
Louis Lunch
Naši legendarni krompirjevi bombici in naši vrhunski 100% slovenski govedini smo popestrili življenje z domačo majonezo z limetinim sokom ter nekaj kapljic ostrega Hot Sun iz Čilipipovske zbirke vročih omak, zraven smo popekli nekaj rezin kevin bacona (aka kraška panceta), karamelizirali rahlo pekoče jalapenjose in na žaru popekli rezino svežega ananasa. Ja, ananasa! Aja, za dodaten žmoht smo na našem mesu stopili tudi rezino mozzarelle sira. Hood!
The Kliffhanger
Alpska legenda, ki vsako leto pogreje. V gorah ni šale sploh pozimi ne, zato bo Kliffhangerjeva popečena prekajena šunka in sveže ocvrti rosti krompirjev polpet kot nalašč, da dobro segre podkožje in napolni telo s potrebno energijo. Da bo burger imel tisti pravi gorski pridih smo mu dodali še par rezin francoza Brie in domačo želiščno majonezo, ki vas bo lepo popeljala na tiste zasnežene alpske zaplate.
Leta 1900 je ameriška kongresna knjižnica proglasila Louis Lunch kot uradno prvi burger na svetu. Takole nekako izgleda. Našo govedino pečemo skupaj z našo čebul'co, nato pa ga skupaj z sočnim paradižnikom in creme de emental postrežemo v popečenem toastu z maslom. Simpl ampak dobr.