BURGER Z ARAŠIDOVIM MASLOM
Dame in gospodje, vrača se debeli suhi fant, stari znanec in eden bolj priljubljenih sezoncev! Nenavadna kombinacija sočne 100 % slovenske govedine, slanine in arašidov je zadetek v polno.
ameriški KOT elvis in kavboji
Verjetno je malo stvari bolj ameriških od arašidovega masla. Njihov PB&J sandwich (sendvič s arašidovim maslom in marmelado) je nacionalna jed in menda jih povprečen otrok do konca srednje šole pojé kar 1.500. V svoji tipični maniri čudnih primerjav so naračunali, da bi lahko s količino masla, ki ga pojejo v enem letu, namazali cel Véliki kanjon. Jimmyja Carterja, kmeta, ki se je preživljal z gojenjem arašidov, pa so celo izvolili za svojega predsednika.
ZAKAJ DELUJE?
Čeprav v Fatboyu ni marmelade, smo za pravo ravnotežje okusov tudi mi dodali nekaj sladkega. Osnova je ista, prelomna pa je omaka, ki jo pripravimo iz Rok's Peanut Butter, majoneze in cvetličnega medu. Vsak dan sveže zmleta govedina (pri nas uporabljamo samo govedino Charolais in Limousin) se kot pri Classicu druži s starim znancem čedarjem, dodamo pa ji še tri rezine hrustljave kraške pancete.
Za piko na i ga obložimo še s parom v tem primeru obveznih kumaric (brez njih ni isto!). Te dodajo tisti nujen element hrustljavosti, kislina pa uravnoteži težo arašidovega masla. Burger tako kljub svoji bombastičnosti izpade lahkotnega okusa. Podobno kot vožnja v Cadillacu!
KDAJ IN KJE?
Fatboy Slim je Right Here, Right Now, Now or Never. Samo med 22. marcem in 1. aprilom v vseh naših poslovalnicah. Na voljo je tudi online na order.hoodburger.si, če ste radi bolj "na komot," pa vam Glovo dostavljalci tudi pripeljejo.
Gremo gremo gremoooo!