[Special Edition] The Wurstmeister

Pa smo jo dočakali. Jesen!

Prvi rumeni listi so že odpadli z dreves, gozdovi so se začeli barvati v oranžno rumene nijanse in v hladnih jutrih se prebujamo. To so vse razlogi za veselje, namreč to so znaki, da je Hoodtoberfest pred vrati, kjer bomo točili litrice piva, jedli burger z zeljem in klobaso in se (na distanci) zabavali ob dobrih zgodbah, ki smo jih nabirali skozi poletje. 

Dragi prijatelji, vrača se bavarska legenda the Wurstmeister burger! 

Čeprav nemci veljajo za hladen in trd narod kjer so čustva velikokrat v napoto imajo veliko pojma o klobasah in pivu. Mi pa o burgerjih! V bombetko damo polpet iz 100% slovenske govedine, doma pripravimo nemško kremasto zelje, ki ga v pečici popečemo z maslom in gorčičnimi semeni, dodamo mu nemško gorčico z jabki in vse skupaj zaokrožimo s čisto pravo pivsko klobaso, ki na nemških koncih sliši na ime weisswurst! Slednjo najprej pokuhamo, nato pa še popečemo. S kremastim ementalerjem pa vse skupaj zaokrožimo v avtentično kulinarično čudo.

wurstmeister

Zakaj špila?

Der Würstmeister se je na našem meniju potepal že večkrat, vedno pa v času, ko se poletje preveša v jesen. Povod za njegov nastanek je seveda bavarski Oktoberfest, zato burger združuje vse njegove glavne atribute.
Osnova sta naša krompirjeva bombetka, ki je zaradi krompirja malce bolj sladka in v kombinaciji z našo govedino ustvari odlično osnovo za igranje z okusi. 

Nemci so znani po svojih klobasah. Zarad njih so ustanovili prav posebno fakulteto, kar pomeni, da klobase jemljejo zelo resno. Čeprav imajo na tisoče različnih, je nam najbolj znana ti. Weisswurst ali po naše pivska klobasa.
Mi jo prvo pokuhamo, slečemo iz ovoja in nato popečemo. Pivska klobasa je nežnega okusa, zato se lepo poda k pečeni govedini in prav nič ne izpade težko. Da zadevo naredimo že bolj atraktivno, burgerju domače pečeno nemško zelje, ki doda element kislosti in s tem svežino in pa nemško sladko gorčico s celimi semeni, ki pa uravna raven sladkobe v okusu. Vrhunska zadeva! Da se pa vsi te okusi lepo prenašajo na naše receptorje pa potrebujemo še pravi medij, ki ga najdemo v kremastem siru, ki resnično vse skupaj poveže v čudovito anglosaško kulinarično izkušnjo. 

Seveda je ob litru piva in ocvrtem krompirčku je zadeva že na meji kriminala. 

KDAJ?

Gre za omejeno serijo, zato vas vljudno vabimo od 30. septembra do vključno 7. oktobra v vse naše poslovalnice, spletno naročanje
in dostavo preko www.ehrana.si

In ne pozabite: “Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei!”
(*Vsaka stvar ima en konec, le klobasa ima dva!)

hoodtoberfest