Prva runda: Balbo šampijon!
Opremljeni z boksarskimi rokavicami, smo že pripravljeni na izzive, ki jih prinaša novo desetletje. In kdo je boljši sparing partner kot Balbo? Nekoč poznan pod imenom Rocky Balboa, je svoje ime zaradi dolgega pisma pravnikov MGM-a (ki ga ni povsem razumel), zamenjal za krajšega. Itak ga vsi poznamo. Neustrašni borec vam bo dolgo ostal v spominu, saj njegov “proteinski direkt” ponavadi v glavi doni še kar lep čas.
Kdo sploh je Balbo in kaj počne, kadar ni v ringu? Govori se, da ima italijansko - švicarske korenine. Vemo, da del njegove žlahte prihaja iz Urugvaja, sicer pa že deset let trenira in živi v ZDA. Zelo rad ima gobe, zato v prostem času naš šampijon na svojem domačem vrtu, verjeli ali ne, ljubiteljsko goji šampinjone.
Aduti, ki prepričajo
Krompirjeva bombica vsebuje našo 100% sočno slovensko pašno govedino, levi kroše vam bodo zadali na maslu popečeni marinirani šampinjoni, desnega popražena karamelizirana čebula, za knockout pa bo poskrbela zajetna doza švicarskega gruyère sira. Da bo vse skupaj teklo bolj gladko, pa je tu še kanček majoneze s kaprami...
Upgrade
Pravijo, da če nekaj deluje, tega ne popravljaš. A v Hood Burgerju imamo dva lastnika in tako dva kompleta zahtevnih brbončic, ki vedno želita poskusiti kaj novega. Zato smo letos Balbota malenkost osvežili. Zanj smo ustvarili posebno omako, ki bo burger povzdignila na še višji nivo.
Naredili smo alioli s kaprami. Gre za zelo enostavno omako, pri kateri pa je pomembno pravilno razmerje sestavin. V njej je majoneza, kanček česna, sok limone in nekaj sesekljanih kaper, ki ta, sicer zimski burger, prav prijetno osvežijo.
Dvoboj leta
Kot legendarni dvoboj “Muhammad Ali vs. Joe Frazier”, vas bo Balbo pritegnil z vznemerljivo kombinacijo stopljenega švicarskega gruyère sira, ki se nesramno in zapeljivo vleče po sočnem polpetu iz 100% slovenske pašne govedine in naši krompirjevi bombetki. Svoje dodajo na maslu popečeni marinirani šampinjoni (direktno iz Balbotovega vrta!), zanemariti pa ne gre niti skromne popražene čebule, ki neskromno doprinese k okusu tega burgerja. Majoneza s kaprami poskrbi za svežino in dodatno dimenzijo v okusu. Vsak element je ključ do njegove popolnosti in tako kot pri športu, je tu najpomembnejša prava kombinacija ključnih elementov in dober tajming.
Če dovolite, predlagamo, da poskusite tudi vegi različico Balba. Naš zelenjavni polpet iz kvinoje, bukovih ostrigarjev in graha, se odlično poda Balbotovi kombinaciji mariniranih šampinjonov, sira gruyère in popražene čebule z domačo majonezo. Všeč bo tudi ljubiteljem mesa, obljubimo!
Balbo prihaja 15. januarja in bo z nami ostal do 26.!
Si upaš zaplesati z njim?