Novo leto je za obračune. Ozrli smo se nazaj in ugotovili, da smo bili lani zelo produktivni - odprli smo novo poslovalnico v Celju, pripravili kar 11 special editionov (od tega 3 povsem nove), dodali Vegi opcijo in vas povabili na 5 koncertov.
Lansko leto je za nas prineslo veliko dobrega. V prvi vrsti imamo seveda v mislih kulinarične burgerje, ki so po sedmih letih obstoja Hood Burgerja še vedno naša prva ljubezen, prav nič pa nam ni bilo dolgčas tudi na drugih področjih…
KAR ŠTIRJE ČISTO NOVI BURGERJI
Večina vas ve, da poleg redne ponudbe, vsake toliko na meni dodamo še kakšno specialko, s katerimi želimo razširiti kulinarična obzorja.
Leto 2019 smo začeli z našimi starimi znanci. Sezono specialcev smo otvorili s sladko - slanim kulinaričnim doživetjem, ki sliši na ime John Goat in smo ga že leta 2016 razvili skupaj s chefom Luko Jezerškom. Februarja mu je sledil nepremagljivi Balbo - naš “zimski” burger s švicarskimi siri in praženimi šampinjoni.
Južnjaški Billy Bob Bacon, z našo doma narejeno beerBQ omako, je sezono žara otvoril že v marcu. Z arašidovim maslom namazan in v nenavadni kombinaciji sočne 100% govedine in slanine namazan; Fatboy Slim je bil na vrsti aprila.
Kulinarično sodelovanje
Maja smo se lotili vsakoletnega kulinaričnega sodelovanja in postregli z dobrodelnim burgerjem po imenu Lady Marmalade. Z Janezom Bratovžem smo ustvarili prefinjen gurmanski burger, ki je poseben zaradi kralja sirov Gorgonzole dolce DOP, džema iz briškega Merlota in tanko narezanega rdečega radiča, ki smo ga oplemenitili z domačim vinaigrette prelivom, vse skupaj pa zaokrožili še s popečeno čebulico in hrustljavo kraško panceto. Burger je naletel na več kot odličen odziv, mi pa smo del izkupička rade volje namenili v dobrodelne namene.
DOBRODELNOST V 2019
Dejavni smo bili na različnih področjih. Turnirji Basket 3x3 so se odvijali v večjih slovenskih mestih, kjer smo bili prisotni s kolesom sreče. V Velenju, Novi Gorici, Novem mestu, Ptuju in Ljubljani, smo s pomočjo obiskovalcev in obilico uspeha, ki so ga imeli ob vrtenju kolesa sreče, zbrali po 1000 evrov. Sredstva smo predali občinam, ki jih bodo porabili za prenovo igrišč, na katerih bo (upamo) zrastel novi Luka Dončić! Naš namen je, da mlade izpred ekranov, spravimo nazaj na igrišča, kjer smo s potolčenimi koleni odrasli tudi sami.
POMOČ MALEMU KRISU
Pomagali pa smo tudi Krisu. Tako kot marsikoga, se je tudi nas dotaknila njegova zgodba, zato smo se hitro odzvali na poziv njegovih staršev in društva Palčica Pomagalčica in za njegovo zdravljenje prispevali 3000 evrov.
KATERI PA JE VAŠ NAJLJUBŠI?
Junija pa ste ga le dočakali! Naš meni je zopet popestril ljubljenec vaših src, Hood Kahuna. Odpeljan in odpiljen model, katerega prepoznavni znak je popečena rezina svežega ananasa in pekoča omaka. Julija je zadišalo po Južni Ameriki, saj smo na meniju ponudili El Gringa z neskromno dozo jalapeñosov, ob koncu poletja pa smo napovedali našo novo kreacijo, The Big Hood. Ni skrivnost kateri burger ga je navdihnil, a naš je takšen, kot bi moral biti. Tradicionalno je oktober pri nas posvečen znanenu nemškemu prazniku, ki v naših krajih sliši na ime Hoodtoberfest. Der Würstmeisterju s pivsko klobaso in nemškim zeljem je sledil The Duke, burger z nacufano račko in okusom po Martinovem, plodno leto special edition burgerjev, pa smo zaokrožili še s Kubanskim sendvičem. Tako smo si konec leta polepšali s tem floridskim specialcem z dvojno dozo svinjine - počasi pečeno v pečici in kuhanim pršutom, ki pa smo jo popestrili s kumarico in stopljenim cheddar sirom.
Hood Burger specialci glede na popularnost:
Big Hood
Lady Marmalade
Fatboy
Billy Bob Bacon
Cuban Sandwich
John Goat
Hood Kahuna
El Gringo
The Duke II
Balbo
Wurstmeister
ZA VEGETARIJANCE
Tudi vegetarijanci in vegani so v lanskem letu pri nas našli nove okuse. Lačnih jih sicer nikoli nismo pustili od nas, je pa res, da je bila ponudba precej omejena in je zahtevala kanček iznajdljivosti. Naš meni je zato lani končno obogatila opcija Go Vegi! Gre za vegi polpet, s katerim lahko v kateremkoli od burgerjev na meniju, nadomestite mesnega. Novosti niso bili veseli le vegetarijanci in vegani, temveč tudi ozaveščeni ljubitelji mesa, ki vsake toliko mesni polpet z veseljem zamenjajo za zelenjavnega.
NOVA RESTAVRACIJA
Velika prelomnica pa se je za nas zgodila v aprilu. Odprli smo namreč prvo izvenljubljansko poslovalnico. Zakaj bi odlične burgerje ponujali samo Ljubljančanom? Naša nova postaja se nahaja v centru Celja, kjer smo odprli vrata 24. aprila. Na svojo prisotnost smo z uličnim koncertom glasno opozorili še v sredini maja, ko smo zopet povabili St. Louis band iz Beograda, ki so nas že nekajkrat uspešno spravili na noge v Ljubljani. V znak dobrih sosedskih odnosov, smo del izkupička od prodaje zgoraj omenjenega special editiona Lady Marmalade, namenili celjski porodnišnici. Zbrali smo 2722 evrov, ki so jih namenili za nujno potrebno transportno reanimacijsko posteljico.
MUZIKA V ŽIVO
Še vedno imamo najraje poletje! To je čas za druženje s prijatelji - v najboljšem primeru ob dobrem burgerju in pivu. Če zna kdo poskrbeti za to, smo to mi! Serijo uličnih koncertov smo otvorili v Celju, nadaljevali pa v Ljubljani s koncerti Rapina Bro$, Midnigt Lightnin’, Samuel Blues in Miha Erič, ter Eight Bomb.
PARTNERSTVO z DRŽAVNiM PRVENSTVom BASKET 3X3
V poletnem času smo se podali na še eno, za nas povsem novo popotovanje. Brez timskega dela ni uspeha in navdih črpamo ravno v športu. Košarka nam je blizu že od nekdaj - na košarkarskem parketu sta se namreč spoznala tudi naša ustanovitelja. V avgustu smo tako skočili na vlak uličnih turnirjev Basket 3x3 po Sloveniji, kjer smo bili priča košarkarskim uličnim spopadom na zares visokem nivoju. V tem času je v vseh naših poslovalnicah potekala tudi odmevna nagradna igra “Osvoji levo in desno”. Glavna nagrada so bile namreč ročno porisane unikatne superge, ki jih je kreiral ulični umetnik Teo Ivančič. V vsaki poslovalnici smo izžrebali enega nagrajenca, ki se danes lahko pohvali z res hudo levo in desno supergo Nike Air Force 1.
NAGRADA ZA KULINARIČNO ODLIČNOST
2019 pa se je končalo z lepim priznanjem. Veseli nas, da sta naše delo in trud opažena in celo nagrajena. Priznani kulinarični vodič Gault&Millau nam je v sodelovanju z Visit Ljubljana, podelil naziv “Znak Ljubljanska kakovost” in nas tudi uvrstili v osveženo izdajo njihovega vodiča.
KAJ PRIHAJA V LETU 2020?
Zagotovo bomo tudi letos skušali obdržati ritem Special edition burgerjev, zagotovo bomo ušpičili tudi kakšnega novega. Že sedaj se veselimo poletnih druženj pred Hoodom, naše misli pa bodo še naprej usmerjene tudi tja, kjer so pomoči potrebni.
Skupaj smo najboljši!