Hood Burger te vabi na kulinarično potovanje v prvem razredu! Destinacija: Buenos Aires!
Plesali bomo tango in jedli bomo De la Boca steak sandwich.” Od 23. junija do 3. julija!
LA BOCA
La Boca eden bolj revnih predelov v Capital Federal Buenos Aires, a hkrati eden najbolj turistično obiskanih, saj v njem najdete znamenito ulico "El Caminito”, kjer lahko uživate v uličnem tangu, barviti arhitekturi in srkate mate čaj. Ta predel so prvotno naselili priseljenci Italjanskega mesta Genova. Argentina je poleg Maradonove božje roke znana po izjemno lepih žensk in zaradi svoje vrhunske govedine, ki se pase po neskončnih pašnikih pod Andskim gorovjem. Njihova kulinarika je nekakšen rezultat zmesi italjanske in španske kulture. V La Boci je svojo karierno pot začel tudi najbolj znani argentinec na svetu, Diego Armando Maradona.
ZA KAJ GRE?
Če vzamemo prispodobo Maradone, kot primer argentinskega značaja bi lahko rekli, da je naš De la Boca sendvič točno to, le da je precej bolj olikan in vzgojen. Štos je, da so argentinci sila preprosta nacija, malce pretenciozni a strašno srčni. Živijo v večni krizi, imajo izrazit smisel za estetiko, njihov sarkazem pa vedno poskrbi za dnevno dozo smeha.
De la Boca sendvič je točno to! Enostaven in pristen, glede na raznolikost sestavin reven a izrazito očarljiv, ko vanj ugrizneš, pa že razmišljaš, da je sendvič morda premajhen.
SALSA CHIMICHURRI
Ena iz med najbolj znanih argentinskih omak je Salsa Chimichurri, ki je nepogrešljiva omaka za njihov tradicionalni "asado" - argentinski žar.
Chimichurri je omaka, ki je narejena iz sesekljanega peteršilja, svežega origana, bazilike, šalotke, popečenega česna, olivnega olja, soli in popra ščepec čilija in začinjena z limoninim ali limetinim sokom.
KAKO GA NAREDIMO?
"De la Boca” steak že je argentinsko obarvana jed, vendar smo ga, kot se za Hood Burger spodobi, naredili iz odličnih slovenskih sestavin. Kruh smo zamenjali za našo podolgovato štručko, uležana goveja rebra in stegno smo odstranili od svojih kosti ter jih narezali na fine rezine in jih na hitro popekli na žaru, poleg okusne govedine smo dodali še nekaj v pomarančah okisane čebulice, nariban queso fresco (mladi sir) in vse skupaj začinili z našo doma narejeno salso Chimichurri (čimičuri).
KDAJ?
Od 23. junija do 3. julija v vseh Hood Burger poslovalnicah (Vič, Nazorjeva, BTC in Celje), pravtako vam ga lahko dostavimo če ga naročite preko ehrana.si ali pa če želite preskočiti vrsto in ga naročite v naprej preko našega portala za naročanje order.hoodburger.si
PS: po končanem obedovanju si poglejte v zobe (sploh če greste na sestanek ali zmenek), namreč čimičuri se rad tam vmes kje zatakne ;-)