John Goat, eden naših bolj prefinjenih burgerjev, se vrača!
NASTAL V SODELOVANJU Z LUKOM JEZERŠKOM
V sklopu ene od mnogih dobrodelnih akcij, kjer smo zbirali sredstva za ljubljansko porodnišnico, smo ga zasnovali z enim najbolj priznanih slovenskih kuharskih chefov, Luko Jezerškom. Naredili smo burger, v katerem se prepletajo izbrane sestavine, ki tvorijo zanimivo sladko - slano kulinarično doživetje. Za srajco oblečt.
Kozji sir in chutney z jabolki in gorčičnimi semeni
Kozji sir je vsekakor adut tega burgerja ampak to še zdaleč ni vse. Naša klasična kombinacija polpeta iz 100% slovenske pašne govedine in krompirjeve bombetke, je dobila zanimivo družbo. To je chutney iz gorčičnih semen, jabolk in brusnic. A pomembne niso samo njegove sestavine, temveč tudi premišljen način priprave. Jabolka so narezana na majhne kocke, ki jim nato primešamo bursnični džem in dodamo gorčična semena. Na ta način dobimo izredno zabavno teksturo - gorčična semena pokajo pod zobmi, džem naredi kremast okus, jabolka pa dajo celotnemu chutney-u čvrstost. Sladkobi burgerja stopimo nasproti z dobro mero kozjega sira, ki vse skupaj lepo poveže v edinstveno celoto, za kanček ostrine, pa je tu še rukola.
Ideja je bila, da fineso iz dragih restavracij prenesemo na ulični nivo. Hoteli smo, da bi se, medtem, ko bi se v sproščenem vzdušju Hood Burger-ja, mastili z John Goat-om, počutili, kot da vas od spredaj in zadaj streže v pingvina oblečeno osebje z belimi bombažnimi rokavicami.
Da se ne bomo preveč afnali: John Goat bo na voljo v vseh naših poslovalnicah od 21. do 31. julija! Tudi z dostavo z Ehrana.si in Glovo.