Ikona svetovne street food scene Anthony Bourdain je že leta nazaj povedal, da je bil delavski razred ključni igralec za razvoj ulične kulinarike po svetu. Težki pogoji za delo, kulturna raznolikost in geografske danosti so najboljši recept za spodbujanje inovativnosti. Tudi v kulinariki!
Dragi prijatelji na menu se vrača The Cuban sandwich. Ikona floridske ulične scene, ki je rezultat kubanske, ameriške, nemške in italjanske mentalitete.
Na Floridi je bila nekoč močna tobačna industrija, kjer so svoje rokodelsko znanje izvajali priseljenci iz Kube. V upanju na boljše življenje so s seboj prinesli tudi delček svoje kulture in kulinarike. V tovarnah so delali tudi drugi priseljenci, s katerimi so prepletli okuse in tako je v času vrhunca ameriške tobačne industrije nastal eden najbolj znanih sendvičev na svetu.
Kubanci so znani po dobrih cigarah, odličnem rumu, salsi in vrhunski počasi pečeni svinjini. Slednji smo se tudi mi zelo posvetili. 24ur smo jo marinirali v marinadi iz pomaranče, limete, česna, origana, kumin, popra, paprike... nato pa smo jo dali v pečico na 140°C za 5 ur. Pujsek seveda ne bo osamljen. V družbi italijanskega kuhanega pršuta, kislih kumaric, gorčice in cheddar sira je zavit v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano. Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta.
Potovanje na Kubo je danes precej zapleten projekt, obisk Hood Burger postojanke pa ravno nasprotno!
The Cuban bo na voljo v vseh naših postojankah v Ljubljani in Celju od 18. do 28. avgusta, pravtako ga lahko naročite preko naše spletne aplikacije order.hoodburger.si in ali pa vam ga dostavili kar na dom preko ehrana.si in glovo.
Gremo gremo gremooo!