Bavarska Legenda brez primere
Tradicija je morda že močna beseda, ampak vseeno, spet je tukaj!
Vsako jesen se na naš meni vrača stari prijatelj z Bavarske, The Wurstmeister! Prvič smo ga spoznali že leta 2017 in mnogim je bil preveč čudaški, da bi se z njim usedli. Spet drugi so bili pogumni in so vanj ugriznili, kot bi bi bili že stari prijatelji. Kakorkoli že, ko poskusiš Wurstmeistra te sezuje v naslednji sekundi.
Čeprav nemci veljajo za hladen in trd narod kjer so čustva velikokrat v napoto imajo veliko pojma o klobasah in pivu. Tisti, ki ga še ne poznate to je njegova zgodba.
V bombetko damo polpet iz 100% slovenske govedine, doma pripravimo nemško kremasto zelje, ki ga v pečici popečemo z maslom in gorčičnimi semeni, dodamo mu nemško gorčico z jabki in vse skupaj zaokrožimo s čisto pravo pivsko klobaso, ki na nemških koncih sliši na ime weisswurst! Slednjo najprej pokuhamo, nato pa še popečemo. S kremastim ementalerjem pa vse skupaj zaokrožimo v avtentično kulinarično čudo.
ZAKAJ ŠPILA?
Der Würstmeister se je na našem meniju potepal že večkrat, vedno pa v času, ko se poletje preveša v jesen. Povod za njegov nastanek je seveda bavarski Oktoberfest, zato burger združuje vse njegove glavne atribute.
Osnova sta naša krompirjeva bombetka, ki je zaradi krompirja malce bolj sladka in v kombinaciji z našo govedino ustvari odlično osnovo za igranje z okusi.
Nemci so znani po svojih klobasah. Zarad njih so ustanovili prav posebno fakulteto, kar pomeni, da klobase jemljejo zelo resno. Čeprav imajo na tisoče različnih, je nam najbolj znana ti. Weisswurst ali po naše pivska klobasa.
Mi jo prvo pokuhamo, slečemo iz ovoja in nato popečemo. Pivska klobasa je nežnega okusa, zato se lepo poda k pečeni govedini in prav nič ne izpade težko. (če ne verjamete prosim poskusite!) Da zadevo naredimo že bolj atraktivno, burgerju dodamo domače pečeno nemško zelje, ki poda element kislosti in s tem svežino in pa nemško sladko gorčico s celimi semeni, ki pa uravna raven sladkobe v okusu. Vrhunska zadeva! Da se pa vsi te okusi lepo prenašajo na naše receptorje pa potrebujemo še pravi medij, ki ga najdemo v kremastem siru, ki resnično vse skupaj poveže v čudovito anglosaško kulinarični trip.
Seveda je ob litru piva in ocvrtem krompirčku takšen obed že na meji kriminala.
KDAJ?
Gre za omejeno serijo, zato vas vljudno vabimo od 22. septembra do vključno 2. oktobra v vse naše poslovalnice (Vič, Nazorjeva, BTC in Celje), spletno naročanje, in dostavo preko www.glovo.si
PS: Klobase, ki gredo v burger so narejene po naročilu in so v omejeni količini. Bolje priti prej, kot prepozno. Zihr je zihr!
In ne pozabite: “Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei!”
(*Vsaka stvar ima en konec, le klobasa ima dva!)