ODPULJEN, EKSOTIČEN, DODELAN
Ko smo ga leta 2017 prvič postavili na meni, še sami nismo vedeli, kakšen bo odziv. Navdahnil nas je sloviti Tarantinov Šund in odločili smo se, da na naš meni postavimo nekaj podobno odštekanega.
Od namišljene verige Big Kahuna burger smo si sposodili ime in ustvarili burger, ki danes ne potrebuje nobene posebne predstavitve. Ko je zunaj dovolj toplo za kratke rokave, nas vsi že sprašujejo, kdaj bo spet na meniju Hood Kahuna!
burger z ananasom
V bistvu sploh ne gre (le) za ananas, temveč za uravnoteženo kombinacijo okusov, ki odpira vrata v nov svet.
Zapečeni govedini se prileže nekaj sladkobe, ki jo ananas vsekakor ima. Vendar to ni dovolj. Majoneza z limeto doda tisto svežino, ki nam poleti tako prija, da pa smo zadevo zaokrožili kot je treba, smo burgerju dodali še popečeno kraško panceto in nekaj jalapeñosev, ki poskrbijo za kanček ostrine v poletnih dnevih. V tej kombinaciji ananas dobi popolnoma novo dimenzijo okusa in arome.
KAKO GA NAREDIMO
Našo krompirjevo bombico in zorjeno 100 % slovensko govedino, opremimo z majonezo, ki jo obogatimo z limetinim sokom ter nekaj kapljicami ostrega Hot Sun iz Čilipipovske zbirke vročih omak. Čeprav mu Quentin še ni zaupal vloge v katerem od njegovih filmov, smo si drznili dodati še nekaj rezin popečenega kevina bacona (kraške pancete), karamelizirali rahlo pekoče jalapeñose in za piko na i na žaru popekli rezino svežega ananasa. Za dodaten žmoht pa smo na našem mesu stopili še rezino mozzarelle.
KDAJ IN KJE?
Hood Kahuna bo glavna zvezda našega menija od 15. do 25. maja v poslovalnicah na Viču, v BTC-ju in na Nazorjevi. Ne pozabi tudi na možnost spletnega naročila.
Zacahni v koledarčku, naslednja priložnost se bo ponudila verjetno šele čez eno leto!
Gremo, gremo, gremooo!