Po hedonističnem poletju je nastopil čas, ko se vračamo k osnovam. Otroci k poštevanki in slovnici, mi pa k našim koreninam. Ne v Trnovo pred ducatom let, temveč še veliko dlje, več kot stoletje nazaj. Na meni se namreč vrača Louis Lunch, naš poklon izumitelju burgerjev.
ROJSTVO LEGENDE
Zgodba gre takole: leta 1900 je lepega dne nek poslovnež planil v restavracijo Louis' Lunch v Connecticutu blizu New Yorka ter lastnika vprašal, če mu lahko pripravi nekaj za po poti, saj da se mu zelo mudi.
Gospodarja Louisa so vsi poznali po vsak dan sveže mleti lastni mešanici mesa. Hitro se je znašel, vzel enega svojih polpetov, ga popekel, stisnil med dve rezini toasta in možakar je zadovoljen odhitel naprej, nevedoč, da v roki drži prvi burger na svetu.
Legendarna kombinacija je nato v le nekaj desetletjih osvojila Ameriko in cel svet, Louisovo inovacijo pa je potrdila celo ameriška kongresna knjižnica, ki je Louis Lunch uradno proglasila za prvi burger na svetu.
povratek h koreninam
Med našimi special edition burgerji prevladujejo kulinarične ekstravagance, ki vaše brbončice razvajajo s še nevidenimi kombinacijami okusov. Tokrat pa smo se vrnili k osnovam. Louis Lunch je naš poklon enemu od pionirjev, brez katerih tudi zgodbe Hood Burgerja ne bi bilo.
KAKO GA NAREDIMO
Tako kot Louis začnemo z lastno sveže mleto 100 % slovensko govedino, ki jo skupaj s čebulo smashnemo na žar, da lepo zakaramelizira. Polpet namesto v klasično bombetko položimo med dve debeli šniti popečenega toasta z maslom, dodamo kremni ementaler in dve rezini sočnega paradižnika. Simpl, ampak bolano dobr.
KDAJ IN KJE?
Louis Lunch prihaja na naš meni v sredo, 4. septembra in ostaja na njem do sobote, 14. septembra. Na voljo bo v vseh poslovalnicah, kot vedno z možnostjo udobnega naročila vnaprej na order.hoodburger.si.
Gremo Gremo Gremo!