[Special Edition] The Wurstmeister

Bavarska Legenda

Jesen je letos nekoliko pohitela, a nič ne de, saj s seboj prinaša bogato letino in številne običaje, na katere vedno komaj čakamo. Trgatev je že za nami in v času, ko mošt zori v vino, je čas za še eno nepogrešljivo tradicijo, ki na kup spravi ljubitelje dobre jedače in pijače. Na Bavarskem ga praznujejo že več kot 200 let, pri nas sicer nekaj (sto) let manj, a gre vseeno za eno naših najstarejših tradicij. Dragi prijatelji, vrača se Hoodtoberfest in z njim bavarska legenda the Wurstmeister!

Ko smo ga leta 2017 prvič predstavili, je bil za mnoge preveč čudaški, da bi se z njim usedli, a priljubljenost mu je iz leta v leto rastla in danes že spada med najbolj pričakovane in priljubljene specialce! Od srede naprej bomo torej spet točili litrice piva, jedli burger z zeljem in klobaso in se zabavali ob dobrih zgodbah, ki smo jih nabirali skozi poletje. Pridružite se nam!

Kaj je Wurstmeister?

V bombetko damo polpet iz 100 % slovenske govedine, doma pripravimo nemško kremasto zelje, ki ga v pečici popečemo z maslom in gorčičnimi semeni, dodamo mu nemško gorčico z jabki in vse skupaj zaokrožimo s čisto pravo pivsko klobaso, ki na nemških koncih sliši na ime weisswurst! Slednjo najprej pokuhamo, nato pa še popečemo. S kremastim ementalerjem pa vse skupaj zaokrožimo v avtentično kulinarično čudo.

ZAKAJ ŠPILA?

Der Würstmeister je nedvomno prava popotnica v jesen. Povod za njegov nastanek je seveda bavarski Oktoberfest, zato burger združuje vse njegove glavne atribute. Osnova sta naša krompirjeva bombetka, ki je zaradi krompirja malce bolj sladka in v kombinaciji z našo govedino ustvari odlično osnovo za igranje z okusi.

Nemci so znani po svojih klobasah. Zaradi njih so ustanovili prav posebno fakulteto, kar pomeni, da klobase jemljejo zelo resno. Čeprav imajo na tisoče različnih, je nam najbolj znana t.i. Weisswurst ali po naše pivska klobasa.


Za začetek jo pokuhamo, slečemo iz ovoja in nato popečemo. Pivska klobasa je nežnega okusa, zato se lepo poda k pečeni govedini in ne izpade prav nič težko. Da zadevo naredimo še bolj atraktivno, burgerju dodamo domače pečeno nemško zelje, ki poda element kislosti in s tem svežino, in pa nemško sladko gorčico s celimi semeni, ki uravnoteži okus s sladko noto. Vrhunska zadeva! Da se vsi ti okusi lepo prenašajo na naše receptorje, potrebujemo še pravi medij, ki ga najdemo v kremastem siru, ki resnično vse skupaj poveže v čudovit anglosaški kulinarični trip.

Ob pivu in ocvrtem krompirčku takšen obed že meji na kriminalno dejanje.

KDAJ BO?

Gre za omejeno serijo, zato vas vljudno vabimo od 25. septembra do vključno 5. oktobra v vse naše poslovalnice (Vič, Nazorjeva in BTC). Kot vedno je na voljo naša aplikacija za spletno naročilo, v kateri pa smo po novem dodali tudi možnost dostave na dom. Preizkusite jo že danes!

Gremo gremo gremooo!