[Special Edition] De La Boca

delaboca-page-5.jpg

Kdor zna, pač zna. Po osvojenem svetovnem prvenstvu je pretekli vikend v žep pospravil novo Copo Américo (skupno že 16.!). A časa za slavje je bilo malo, saj je bil že dogovorjen za gostovanje na našem meniju. Dame in gospodje, tu je De la Boca Steak Sandwich!

LA BOCA

Argentina je dežela nogometnih genijev in največji med njimi, Diego Armando Maradona, je svojo karierno pot začel v La Boci. Gre za sosesko Buenos Airesa, v kateri se nahaja legendarni stadion La Bombonera, domovanje kluba Boca Juniors.
Tu boste našli tudi znamenito ulico "El Caminito”, kjer lahko uživate v uličnem tangu, barviti arhitekturi in srkate mate čaj.

ZA KAJ GRE?

HB-FRANCO-ZOLA-PLAKAT.jpg

Tako kot Maradona tudi sendvič De la Boca pooseblja argentinski značaj, le da je precej bolj olikan in vzgojen. Štos je, da so argentinci sila preprosta nacija, zelo ponosni in strašno srčni. Živijo v večni krizi in menjajo predsednike hitreje kot gate, hkrati pa imajo izrazit smisel za estetiko in s svojim sarkazmom poskrbijo za dnevno dozo smeha.
De la Boca je točno to! Enostaven in pristen, glede na raznolikost sestavin reven, a izrazito očarljiv. Ko vanj ugrizneš, pa že razmišljaš, da je sendvič morda premajhen (kljub lepih 160 g uležane govedine).

CHIMICHURRI

Argentina slovi tudi po vrhunski govedini, ki se pase po neskončnih pampah pod Andskim gorovjem. Ni čudno, da pojedo največ rdečega mesa na svetu! Najraje ga pripravijo na tradicionalnem žaru, imenovanem "asado," kjer ne sme manjkati salsa Chimichurri (čimičuri), ena najbolj znanih argentinskih omak. Narejena je iz sesekljanega peteršilja, svežega origana, bazilike, šalotke, popečenega česna, olivnega olja, soli in popra, ščepca čilija in začinjena z limoninim ali limetinim sokom. 

KAKO GA NAREDIMO?

Že res, da je "De la Boca” steak argentinsko obarvana jed, a kot se pri nas spodobi, smo ga naredili iz odličnih slovenskih sestavin. Kruh smo zamenjali za našo podolgovato štručko, uležano goveje stegno smo izkoščičili, ga narezali na fine rezine in ga popekli na žaru (zapečeno do stopnje medium plus ali well-done). Poleg okusne govedine smo dodali še nekaj v pomarančah okisane čebulice, nariban queso fresco (mladi sir) in vse skupaj začinili z našo doma narejeno salso Chimichurri.

KDAJ?

De la Boca steak sandwich bo na meniju naših poslovalnic samo od 17. do 27. julija. Če hočeš prehiteti vrsto, ga naroči vnaprej na order.hoodburger.si

Gremo gremo gremooo!

delaboca-page-2.jpg