ikona floridske ulične kulinarIKE
Drage prijateljice in prijatelji, medtem ko še čakamo na pravo poletje, je ravno pravi čas, da na meni znova postavimo specialca iz dežele neskončnega sonca. Ne hodite na Kubo, pridite v Hooda na Cuban Sandwich!
Čeprav mu pravimo Kubanec, pa v resnici prihaja iz Floride. Tu je bila nekoč močna tobačna industrija, kjer so svoje rokodelsko znanje izvajali priseljenci iz Kube. Florido in Kubo namreč loči le nekaj deset milj morja in mnogi Kubanci so v upanju na boljše življenje prečkali preliv ter s seboj prinesli vse, kar so lahko iz svoje rodne dežele.
JED, KI JE LAHKO NASTALA LE V ZDA
S trebuhom za kruhom so tja prihajali tudi drugi. Kubancem so se pridružili Italijani, Španci, Nemci in drugi priseljenci. Sobivanje in vsakodnevno druženje na delovnem mestu je botrovalo k izjemnemu ustvarjanju novih okusov. Tako se je na vrhuncu ameriške tobačne industrije rodil The Cuban Sandwich. Iz malice, ki je iz generacije v generacijo hranila delavski razred, je nastal eden najbolj znanih sendvičev na svetu!
KAKO GA NAREDIMO
Kuba je znana po dobrih cigarah, odličnem rumu, salsi in vrhunski počasi pečeni svinjini. Slednjo smo mi resno vzeli. Naredili smo marinado iz pomaranče, limete, česna, origana, kumin, popra, paprike. Svinjino smo v njej marinirali 24 ur, da se lepo napoji teh čudovitih arom.
Nato smo jo dali v pečico na 140 °C za 5 ur. Pujsek seveda ne bo osamljen. V družbi italijanskega kuhanega pršuta, kislih kumaric, gorčice in cheddar sira je zavit v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano.
Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta.
Ne hodite na Kubo. Pridite na Hooda!
KDAJ IN KJE
The Cuban Sandwich bo zavzel meni vseh naših poslovalnic od 26. junija do 6. julija, na voljo pa bo tudi preko naše spletne aplikacije order.hoodburger.
Gremo gremo gremooo!