Med smetano ljubljanske kulinarične kakovosti

V petek smo se z veseljem odzvali vabilu na podelitev nagrad v prostorih zavoda BIG, ki jih podeljuje Visit Ljubljana. Razglasili so namreč najboljše restavracije, ki so si prislužile Znak Ljubljanska kakovost, katerega smo prejeli tudi v Hood Burger-ju. 

Potem, ko smo lani tudi pri nas končno dobili svojo različico tega svetovno znanega kulinaričnega vodnika, je bil po enem letu čas za njegovo osvežitev. Poleg slovenske, pa smo letos dobili tudi ljubljansko verzijo Gault&Millau

Gourmet_Ljubljana_22_11_19-339_.jpg

Hood Burger je prejel nagrado za ljubljansko kakovost v kategoriji “Pop”, kjer so nagradili priljubljena zbirališča. Odlična kulinarika z odličnimi sestavinami in dodelanimi special edition burgerji smo uspeli prepričati tudi najbolj zahtevno občinstvo. Nagrada nam je v čast in veseli smo, da se v splošnem smislu kulinarika v naši deželi dviguje na višje ravni.  

Gourmet_Ljubljana_22_11_19-183_.jpg

Sicer pa si lahko ogledate vse nagrajence na tej povezavi

Kaj je Gault & Millau?

Sedem strokovnih preiskuševalcev se je od letošnje pomladi mudilo v naših krajih, kjer jih ni čakala lahka naloga. Gault&Millau je svoje ocenjevalce poslal na pokušine širom Slovenije, ti pa so ocenjevali vse, kar doprinese k celostni izkušnji v restavraciji. Strokovna komisija je ocenila 111 ponudnikov, inšpektorji pa so ocenjevali anonimno in po točno predpisanim pravilom, ki veljajo po celem svetu. Restavracije so obiskali kot običajni gostje, niso pa ocenjevali samo hrane, ampak celotno doživetje, od pozdrava do postrežbe, na koncu pa celo poravnali račun. Lastniki restavracij tako še danes ne vemo kdo in kdaj je bil pri nas! 

V prestižnem kulinaričnem vodniku, ki je namenjen lokalni kulinarični sceni, so drugo leto zapored na enem mestu zbrali in po standardiziranih merilih, ki veljajo za vse države, ocenil slovenske in ljubljanske ponudnike. Najpomembnejša je seveda hrana (okus, sestavine, kreativnost, raznolikost tehnik, prezentacija), sledijo ambient, servis ter strokovnost osebja (znanje in prijaznost do gosta), ter celotna izkušnja obiska. Letos so s štirimi kapami ocenili restavracijo Strelec, tri kape pa so prejele restavracije JB, Maxim, Atelje, Evergreen, Harfa, Cubo, Gostilna As in Gostišče Grič. 

Gault&Millau velja za enega najpomembnejših projektov na področju gastronomije. Za razliko od Michellina, je Gault&Millau veliko bolj ljudski in dostopnejši, poleg tega pa v obzir jemlje tudi druge, ne samo kulinarične plati ocenjene restavracije. Tako so razvili tudi kategorijo Pop - kategorijo priljubljenih zbirališč, ki so bolj dostopna, moderna in s svojim konceptom bogatijo svojo okolico in lokalno skupnost. 

Gourmet_Ljubljana_22_11_19-212_.jpg

Splošne ugotovitve inšpektorjev v okviru G&M Slovenija so, da je ponudba v slovenski prestolnici zelo pestra in kakovostna, prodajalne lepo opremljene, ljudje prijazni in gostoljubni, pripravljeni pomagati, zaradi česar verjamejo, da so izkušnje gostov dobre. Z njihovimi ugotovitvami bi se težko bolj strinjali. Veseli nas, da Ljubljana in Slovenija postajata vedno bolj prijazni in zanimivi za turiste, ki jim imamo kaj ponuditi in pokazati. Zagotovo pa ob spodbudi organizacij kot je Gault&Millau, lahko pričakujemo, da bo kvaliteta storitev vsako leto na višjem nivoju. Veseli nas, da so tudi v Hood Burger-ju prepoznali kakovost, za katero se trudimo iz dneva v dan. Lepo je vedeti, da se trud resnično izplača, ter da kvaliteta ni spregledana.

Čestitke tudi vsem ostalim nagrajencem s katerimi skupaj dvigujemo raven kulinarične ponudbe v prestolnici!