Pogreša vroče poletne dni, pesek pod nogami in pomankljivo oblečena dekleta.
Hood Kahuna sicer ne dela čudežev, ampak vsaj nekaj takšnega feelinga vam bo sigurno vnesel.
Verjetno je malo stvari bolj ameriških kot je to arašidovo maslo. Slednjega je kralj rock n rolla, Elvis Presley, jedel vsak dan za zajtrk. No ja, temu je dodal še toast s slanino, sir in banano. Sodobni nutricionisti ga celo priporočajo za hujšanje, seveda ob prilagojeni dieti. To zadnje Elvis Presley, brez dvoma ni imel.
Mi tudi ne!
Nenavadna kombinacija sočne 100% govedine, arašidov in slanine je zadetek v polno. Ko ga boste jedli, vam bo šla po glavi Can’t Help Falling In Love, ko ga boste pokončali, pa vam zna odmevati Always On My Mind.
Burger, ki že ob pogledu na sestavine marsikomu dvigne obrv. Fatboy Slim ni takšen kot drugi. Osnova je sicer ista, prelomna pa je omaka, ki jo pripravimo iz Rok's Peanut Butter, majoneze in cvetličnega medu. Zjutraj zmleta Govedina (pri nas uporabljamo samo govedino Charolais in Limousin) se kot pri Classic burgerju druži s starim znancem čedarjem, dodamo pa ji še tri rezine hrustljave kraške pancete. Za piko na i smo Fatboy Slimu dodali še par, v tem primeru, obveznih kumaric. Te dodajo element hrustljavosti, kislina pa uravnoteži okuse, da se vse skupaj zdi kot vožnja v Cadillacu.
Ljubitelji kulinarike so nanj komaj čakali, ne dvomimo pa, da se boste v njega zaljubili tudi tisti, ki ga boste prvič ujeli med 12. in 22. majem. Predno zagrizete vanj, pa ne pozabite, ogrejte si boke in gležnje.
Fatboy Slim je Now Or Never in Right Here, Right Now. Samo med 12. in 22. majem v vseh naših poslovalnicah. Lahko si ga privoščite tudi z dostavo iz www.ehrana.si ali prednaročilo order.hoodburger.si
Vabljeni, da poskusite ta ultra ameriški tip burgerja, ki vas, obljubimo, ne bo pustil ravnodušne!
Gremo gremo gremoooo
Drage dame in gospodje, dovolj imamo čakanja, barbeque sezona je uradno odprta!
Jug ZDA ima v ameriški kulturi posebno mesto. Ljubijo orožje in pick-up tovornjake a po drugi strani imajo tudi eno najbolj raznoliko kulturo, saj se na tem območju zgodovinsko prepletajo razredni boji med belci in temnopoltimi. Takšen miks kultur prinaša tudi ogromno čudovitih stvari. Verjetno si ne bi znali predstavljati sveta brez imen kot so Ray Charles, James Browna, Elvis Presley, Aretha Franklin, Johnny Cash, in seznam se kar ne bi ustavil. Ljudje s tistih koncev so čustveni in znajo uživati v življenju.
Sezona piknikov se tam namreč nikoli ne konča. Znanje o pripravi mesa na žaru so na tem koncu sveta ponesli do drugega nivoja in preživljanje prostega časa na domačem vrtu ne mine brez dima, ki se kadi iz njihovega žara in ker vaja dela mojstra, lahko rečemo, da so BBQ popoldneve izpopolnili do potankosti. Njihov "southern style grill" temelji na dobrem mesu, vrhunski pripravi in posebnih BBQ omakah z domačimi, skrivnimi recepturami, ki imajo eno samo nalogo - razvedriti brbončice jedcev.
V Hood Burgerju našo BBQ omako delamo s svojim avtorskim podpisom in prav to je glavna posebnost našega povratnika. Namesto klasične, industrijske BBQ omake, kakršno lahko najdete na eksotičnem oddelku vaše najljubše trgovine, se mi te omake lotevamo čisto po svoje. Ure in ure v naši delavnici okusov so se obrestovale. Naredili smo svojo skrivno BeerBQ omako iz kečapa, piva OND pivovarne Bevog in kombinacije skrivnih začimb. V njej najdete tudi prekajeno špansko papriko, točnega recepta pa seveda ne bomo izdali.
Billy Bob Bacon burger naredimo iz Hood Burgerjeve krompirjeve bombice, ki jo popečemo na maslu, vanjo položimo polpeto iz 100% slovenske pašne govedine, na kateri smo prej stopili sir cheddar. Zraven popečemo še kraško panceto, dodamo rezino ali dve sočnega paradižnika in vse skupaj zaključimo z domačo ameriško apple slaw solato, ki močnim, dimljenim BBQ okusom doda svežino. Solatka vsebuje tanko narezano zelje, korenje in jabolka, začinimo pa jo z majonezno-gorčično omako, ki jo prav tako pripravljamo sami.
Dozo ameriškega juga si lahko privoščite med 14. in 24. aprilom v vseh Hood Burger poslovalnicah v Ljubljani in Celju. Lahko se oglasite osebno ali pa naročite v naprej preko naše online order aplikacije, lahko pa si tudi naročite dostavo preko ehrana.si
"A man's gotta do what a man's gotta do!"
Gremo, gremo gremooo!
Drage prijateljice in prijatelji,
Borba za zajezitev virusa se nadaljuje tudi v jeseni. Nove uredbe in nova pravila igre pa zahtevajo od nas nekaj več kreativnosti pri našem vsakodnevnem delovanju.
V Hoodu tudi v teh časih ostajamo optimistični. Z vso ekipo se trudimo po svojih najboljših močeh, da boste lahko še naprej uživali v naših burgerjih, vegi burgerjih, steak sendvičih, krompirčku, solatki, ocvrtemu piščancu in osvežilnih pijačah in pivu.
Dober obrok v dnevu lahko vedno pričara nasmeh na obrazu.
Se oglasite v restavraciji, naročite in vzamete za sabo (urnik spodaj)
Naročite v naprej preko našega portala order.hoodburger.si
Si naročite dostavo na izbrani naslov preko portala www.ehrana.si/hoodburger
Nazorjeva ulica 4, Ljubljana
Od ponedeljka do sobote: 11h - 20h
Od ponedeljka do petka: 10h - 20h
Sobote: 11h - 21h
Od ponedeljka do petka: 10h - 20h
Sobote: 11h - 21h
Od ponedeljka do sobote: 11h - 20h
Prihaja najbolj eksotičen burger, Hood Kahuna Burger. Prefinjen, odpuljen in dodelan u nulo. Preberi več
Drage prijateljice in prijatelji, za konec leta smo za vas pripravili še en čisto nov Special Edition izdelek. No, ni čisto nov. Zagotovo je med vami kdo, ki ga je že poskusil in ki mu nikakor ni šel iz glave... Poskusili ste ga lahko lansko leto na našem štantu na Odprti Kuhni in pa na FerFud turneji. Se ga spomnite?
Nobena skrivnost ni, da pri Hood Burgerju obožujemo Martina! Kako ne, če pa »Sveti Martin iz vode dela vin'«? A Martinovo se ne vrti samo okoli novega vina, temveč tudi okoli veliko dobre hrane. Vsak ima svoj recept za tisto pravo martinovanje, mi pa si ga drznemo zadnjih nekaj let slaviti malo drugače: z burgerjem v desni in kozarcem vina v levi roki.
Vsak izgovor je dober, da se malce poveselimo, kaj dobrega pojemo, kakšno rečemo in nekajkrat trčimo s kozarci! Oktoberfest je eden od ta dobrih razlogov, zato smo delček njega ponovno pripeljali tudi v naše kraje. Zapakirali smo ga, kako nenavadno za nas, v edinstven burger, ki ga imenujemo Der Würstmeister in je enostavno “fantastisch”!